جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

3

این روزها در بسیاری از کشورها، سگ‌ها محبوب‌ترین حیوانات خانگی هستند و برای افراد زیادی، یکی از اعضای مهم خانواده محسوب می‌شوند. در این بین یکی از شناخته‌شده‌ترین انواع نژاد سگ‌ برای ما، نژاد ژرمن شپرد است؛ بسیاری از ما این نژاد را از سالیان دور به عنوان سگ پلیس می‌شناسیم و حتی نام آن را از سریال پلیسی کاراگاه و رکس، به عنوان رکس به خاطر داریم.

German Shepherd dog infographic
German Shepherd dog infographic

 این سگ‌ها، به عنوان سگ خانگی هم گزینه مورد نظر بسیاری از افراد هستند؛ اما بهتر است پیش از هرگونه تصمیم برای نگهداری از آنها با خصوصیات مختلف آنها بیشتر آشنا شویم تا بتوانیم بهترین انتخاب را داشته باشیم. در ادامه این مطلب، اطلاعات کاملی از نژاد ژرمن شپرد در اختیارتان قرار می‌دهیم.

تاریخچه نژاد ژرمن شپرد

همانطور که از نام این نژاد سگ انتظار می‌رود، ریشه آنها به آلمان می‌رسد. در آوریل سال 1899، کاپیتان سواره نظام، فن استفانیتز به همراه دوستش آرتور مایر، در تلاش برای پرورش انواع دام، در یکی از بزرگترین نمایشگاه‌های سگ در آلمان شرکت کرد و آنجا چشمش به سگی به نام هکتور لینکسراین افتاد. این سگ 4 ساله، ظاهر گرگ مانند و خیره‌کننده‌ای داشت، تا حدی شبیه به سگ هاسگی بود و هوش زیادش از چشمانش مشخص بود. استفانیتز سگ را به قیمت 200 مارک خرید و نام و شخصیت جدیدی به او داد.

مدتی بعد، با جفت‌گیری سگ با سگ‌های دیگر گله، استفانیتز و مایر، اولین باشگاه سگ‌های ژرمن شپرد را افتتاح کردند که در آن سه چوپان، دو کارخانه‌دار، یک صاحب مسافرخانه، یک معمار و یک قاضی عضو شدند. در ابتدا سگ‌های ژرمن شپرد به عنوان سگ‌های گله و سگ‌های نگهبان استفاده می‌شدند و به مرور علاقه‌مندان به آنها، توانایی و قابلیت‌های گسترده‌ترشان را کشف کردند و روز به روز به تعداد و محبوبیت این سگ‌ها اضافه شد. این نژاد در سال 1900 به آمریکا رفت و در سال 1908 در AKC به رسمیت شناخته شد. نژاد ژرمن شپرد از سال 1919 تا 1977 در انگلستان به نام آلزاسی خوانده می‌شد.

ویژگی‌های ظاهری ژرمن شپردها

این سگ‌ها، حیواناتی با جثه بزرگ محسوب می‌شوند و سر بزرگ و پوزه کشیده دارند. قد آنها به طور متوسط 56 تا 66 سانتیمتر است و طولشان به 91 تا 108 سانتیمتر می‌رسد. این پشمالوهای پرطرفدار می‌توانند بین 34 تا 44 کیلوگرم وزن داشته‌ باشند که معمولا وزن سگ‌های ماده کمتر از سگ‌های نر است.

پوشش کت و موهای بدن آنها دو لایه و متراکم است و از موهای بزرگ و متوسطی تشکیل شده که می‌تواند از بدن سگ در برابر نور خورشید، گرما و سرما محافظت کند. موهای بدن آنها ضخیم و کمی خشن است و در طیف‌های مختلفی از رنگ‌‌های سیاه، سفید، خرمایی و قهوه‌ای رشد می‌کند. سگ‌های ژرمن شپرد گوش‌های کشیده‌، بینی مربعی شکل و دم پشمالویی دارند که به سمت پایین بدنشان قرار می‌گیرد.

سگ German Shepherd چقدر عمر می‌کند؟

طول عمر همه حیوانات براساس شرایط بدنی و زیستی آنها متفاوت است اما برای هر نژاد می‌تواند محدوده سنی مشخصی را عنوان کرد. ژرمن شپردها به صورت متوسط بین 9 تا 13 سال زندگی می‌کنند.

مشاهده
داستان شگفت‌‌انگیز سوانسی جک | سگ قهرمانی که جان 27 نفر را نجات داد

انواع سگ ژرمن شپرد

سگ‌های ژرمن شپرد دو گروه اصلی دارند:

  • ژرمن شولاین: بیشترین شباهت به نژاد اصیل ژرمن شپرد را دارند و بین آلمانی‌ها خیلی محبوب هستند. آنها ظاهر زیبایی دارند و معمولا در مسابقات و نمایش‌ها شرکت می‌کنند.
  • ژرمن ورک لاین: گروه دیگری از ژرمن شپردها هستند که هوش و توان فیزیکی در آنها حرف اول را می‌زند. این سگ‌ها شاید به زیبایی نژاد شولاین نباشند، اما می‌توانند کمک خوبی برای گروه‌های پلیس و تجسس، کشف مواد مخدر و همچنین ورزشکاران محسوب شوند.

ژرمن‌های Showline بدن بزرگ‌تر و موهای قرمز و خرمایی متمایل به سیاه دارند اما Worklineها غالبا مشکی هستند. سگ‌های شولاین خلق و خوی آرام‌تری دارند و در مقایسه با ورک لاین‌ها، برای نگهداری در خانه و زندگی در کنار خانواده گزینه مناسب‌تری محسوب می‌شوند.

گونه‌های دیگری هم از این نژاد وجود دارد که با توجه به محل تولد و ویژگی‌هایی که دارند می‌توان آنها را از هم جدا کرد؛ ایست ژرمن لاینز، ورک لاین چک، سوئیس شپرد و … از جمله این نژادها هستند که البته به اندازه ژرمن شولاین و ژرمن ورک لاین شناخته‌شده نیستند.

خصوصیات سگ ژرمن شپرد

هر نژاد از سگ‌ها خصوصیات رفتاری منحصربه‌فرد خودشان را دارند و با این که هر کدام با دیگری متفاوت هستند، اما می‌توان برای هر نژاد از آنها ویژگی‌های مشترکی را تعریف کرد. سگ‌های ژرمن شپرد بازیگوش هستند، انرژی زیادی دارند و باید حتما در طول روز فعالیت بدنی و ذهنی داشته‌باشند. یکی از بارزترین ویژگی‌های آنها، هوش سرشارشان است؛ این همان خصوصیتی است که آموزش‌پذیری آنها را بالا می‌برد و آنها را به گزینه‌ای مناسب برای تیم‌های پلیس و تجسس تبدیل می‌کند.

شجاعت و از خودگذشتگی آنها یکی دیگر از عواملی است که آنها را در گروه‌های نظامی ماندگار می‌کند و از طرف دیگر علاقه افراد خانواده را به آنها افزایش می‌دهد. این پشمالوهای دوست‌داشتنی بسیار وفادارند و اکثرشان –اما نه همه آنها- برای همراهی سالمندان و کودکان گزینه مناسبی محسوب می‌شوند.

اگر فرد با تجربه‌ای به این سگ‌ها آموزش بدهد، آنها به سرعت موارد خواسته‌شده را یاد می‌گیرند؛ به همین دلیل می‌توان از آنها به عنوان سگ‌های سرویس، برای همراهی نابینایان یا افراد با نیازهای ویژه استفاده کرد. از طرف دیگر آموزش‌پذیری زیاد، پای آنها را به دنیای هنر هم باز کرده و از آنها بازیگران توانمندی ساخته‌است. روحیه نگهبانی که به صورت ذاتی در این سگ‌ها وجود دارد باعث می‌شود نسبت به غریبه‌ها کمی بدبین باشند و به همین دلیل سگ‌های نگهبان قابلی به شمار بیایند.

آموزش به سگ ژرمن شپرد

همانطور که گفته شد این پشمالوهای باهوش، قابلیت آموزش‌پذیری زیادی دارند اما آموزش این سگ‌ها باید توسط افراد کاربلد و با تجربه انجام شود در غیر این صورت به دلیل شیطنت، انرژی و هوش زیادی که دارند می‌توانند والدین خود را به دردسر بیاندازند و خرابکاری کنند. آموزش به این سگ‌ها بهتر است از سنین کم، حدود دو ماهگی، آغاز شود.

اگر این سگ در خانه‌های پرتردد زندگی می‌کند باید از کودکی اجتماعی شود تا در سنین بالاتر رفتارهای تهاجمی نداشته‌باشد. استفاده از کلمات کوتاه، با لحن قاطع و همینطور کمک گرفتن از خوراکی‌ها و جملات تشویقی می‌تواند در آموزش آنها موثر باشد اما بهتر است در حین آموزش از فریاد زدن بر سر این سگ‌ها بپرهیزیم تا روحیه پرخاشگری در آنها تقویت نشود.

مشاهده
همه ویژگی‌های نژاد شیتزو؛ سگ درباری!

این سگ‌ها، به ویژه در کودکی، به دلیل انرژی و هوش زیادشان به راحتی تمرکزشان را از دست می‌دهند؛ به همین دلیل بهتر است آموزش آنها در محیطی خلوت و ساکت انجام بگیرد که وجود افراد، غذا یا حیوانات دیگر حواس این پشمالوهای بازیگوش را پرت نکند.

آیا می‌توان از ژرمن شپرد در آپارتمان نگهداری کرد؟

با توجه به این که سگ‌های ژرمن شپرد انرژی زیادی دارند، بازیگوش هستند، نیاز به فعالیت بدنی بیشتری دارند، گاهی پارس می‌کنند و ممکن است خرابکاری کنند، نگهداری از آنها در آپارتمان کار چندان راحتی نیست. در محیط کوچک آپارتمان‌های امروزی، ممکن است فضای کافی برای بازی و فعالیت این سگ‌ها وجود نداشته باشد و همین موضوع به مرور آنها را افسرده و پرخاشگر کند. این پشمالوهای پرنشاط، روحیه نگهبانی دارند و می‌توانند برای نگهداری در خانه‌های ویلایی و حیاط‌دار، آپارتمان‌های بزرگ و باغ‌ها گزینه مناسب‌تری باشند.

سگ German Shepherd را می‌توان در خانه تنها گذاشت؟

این نژاد سگ نیاز به فعالیت بدنی و ذهنی زیادی دارد و اگر تنها باشد به راحتی حوصله‌اش سر می‌رود، کسل و افسرده می‌شود و ممکن است به خرابکاری، کندن و جویدن وسایل و پارس کردن‌های مداوم روی بیاورد.

سگ ژرمن شپرد بهتر است بیشتر از 4 ساعت در طول روز تنها نماند که البته در برخی منابع این مدت را نهایت تا 8 ساعت عنوان کرده‌اند. پس اگر از جمله افراد پر مشغله هستید که ساعات زیادی از روز را بیرون از خانه می‌گذرانید و یا زیاد سفر می‌کنید، این سگ‌ها، گزینه مناسبی برای شما محسوب نمی‌شوند.

قیمت سگ ژرمن شپرد

امروزه در سراسر دنیا، مراکز بسیاری، افراد را تشویق می‌کنند که حیوانات را به سرپرستی قبول کنند و آنها را خرید و فروش نکنند. این کار باعث می‌شود برخی از افراد سودجو از حیوانات سواستفاده کنند. با این حال در برخی مواقع با توجه به نیاز به انتخاب حیوان با نژادی خاص این خرید و فروش انجام می‌شود.

در زمان نگارش این مطلب و در خرداد سال 1403، این نژاد از سگ‌ها، به طور متوسط بین 15 تا 35 میلیون تومان قیمت‌گذاری می‌شوند. یکی از نکات مهمی که در زمان قبول سرپرستی یا خرید این سگ‌ها باید به آن دقت کرد این است که سن سگ از دو ماه گذشته باشد؛ تا پیش از آن توله باید نزد مادرش بماند و از شیر مادر تغذیه کند.

هزینه نگهداری از سگ چقدر است؟

نگهداری از سگ‌ها، براساس شرایط و ترجیح خانواده، می‌توانند هزینه‌های مختلفی داشته‌باشد؛ اما برخی موارد، مانند واکسیناسیون و ویزیت‌های دامپزشکی، غذا، پدهای بهداشتی، ظرف غذا، برخی لوازم بهداشتی مانند مسواک، برس و ناخن‌گیر، باکس حمل و نقل و تعدادی اسباب‌بازی از جمله مواردی هستند که تهیه آن برای همه سگ‌ها لازم است.

در حال حاضر برای نگهداری از سگ‌ها حداقل ماهی دو میلیون تومان هزینه خواهد داشت که این مبلغ می‌تواند با تهیه وسایل و اسباب‌بازی‌های گران قیمت و به روز تا چهل میلیون تومان هم پیش برود. البته لازم به ذکر است که نگهداری از سگ‌های ژرمن شپرد هزینه کمی نخواهد داشت.

غذای سگ ژرمن شپرد

رژیم غذایی سگ‌ها، به ویژه ژرمن شپرد، بر پایه پروتئین استوار است. در حال حاضر شرکت‌های مختلفی در زمینه تهیه غذای سگ ژرمن شپرد فعالیت می کنند که می‌توان نمونه‌های مختلف آن را در ایران هم تهیه کرد. در زمان خرید این غذاها باید از معتبر بودن برند شرکت تولید کننده اطمینان حاصل کرد. پروتئین غذای این پشمالوها باید از منابع غنی و با کیفیتی مثل گوشت گاو، گوسفند، مرغ و ماهی تامین شود. علاوه بر پروتئین زیاد، رژیم غذایی این سگ‌ها باید حدود 14 درصد هم چربی داشته باشد که می‌توان آنها را از منابعی مانند چربی گوشت یا روغن کانولا فراهم کرد.

مشاهده
پهپاد، 1400 سگ گمشده را پیدا کرد!

میزان کالری مورد نیاز سگ‌ها در سنین مختلف و در شرایط گوناگون، متفاوت است که این مقدار معمولا طبق نظر دامپزشک مشخص می‌شود. اگر تمایل دارید که غذای سگ را در خانه تهیه کنید، بهتر است بدانید که بالا بودن ارزش غذایی حیوان مهم‌تر از طعم آن است. غذای تهیه شده باید ترکیب متعادلی از انواع گوشت‌ها، برنج و غلات و همچنین سبزیجات تازه باشد تا بتواند نیاز بدن سگ را فراهم کند.

بهداشت و نظافت سگ‌های German Sheperd

ریزش موی این سگ‌ها در مقایسه با سگ‌های دیگر بیشتر است و باید این پشمالوها را چند بار در هفته با برس مخصوص شانه کرد. ریزش موی آنها در فصل‌هایی مانند بهار و پاییز بیشتر هم می‌شود که در صورت نیاز می‌توان برای کنترل این مورد به دامپزشک مراجعه کرد. این حیوانات نیاز چندانی به شست‌وشو ندارند و در بیشترین حالت، ماهی یک بار حمام کردن برای آنها کفایت می‌کند.

یکی از موارد مهمی که می‌تواند سلامت حیوان را به خطر بیندازد، بیماری‌های دهان و دندان است؛ به همین دلیل مسواک زدن روزانه می‌تواند از بروز مشکلات مربوط به این قسمت جلوگیری کند. بررسی وضعیت گوش‌های حیوان هم لازم است هرازگاهی انجام شود تا ببینیم التهاب و قرمزی یا بوی بد نداشته باشد.

بیماری‌های رایج در ژرمن شپرد

در هر نژادی از حیوان‌ها احتمال بروز برخی بیماری‌ها بیشتر است که با دانستن آنها می‌توانیم علائم را رصد کنیم و بیشتر مراقب حیوان خانگی‌مان باشیم. در ژرمن شپردها نیز این بیماری‌ها رایج‌تر است:

  • دیسپلازی ران یا آرنج: یکی از رایج‌ترین بیماری‌ها در بین سگ‌های ژرمن شپرد، دیسپلازی است که در می‌تواند در مفاصل ران یا آرنج آنها رخ دهد. این مشکل ممکن است دامنه حرکت حیوان را محدود کند و باعث شود در زمان حرکت لنگ بزند. دیسپلازی هیپ معمولا به صورت ژنتیکی بین سگ‌ها منتقل می‌شود که شرایط محیطی می‌تواند بروز آن را سرعت بخشیده یا تشدید کند.
  • صرع: برخی از سگ‌های این نژاد ممکن است به صرع و تشنج دچار شوند که این مشکل هم می‌تواند ریشه ژنتیکی داشته باشد. برای درمان این بیماری معمولا فنوباربیتال توصیه می‌شود و لازم است که شرایط سگ به صورت مداوم از طریق آزمایش خون بررسی شود.
  • میلوپاتی دژنراتیو: این بیماری در قالب یک مشکل عصبی و خودایمنی، نخاع حیوان را درگیر می‌کند و به فلج شدن پاهای عقب حیوان منجر می‌شود. این مشکل می‌تواند تا حدی شبیه به بیماری MS در انسان باشد و معمولا سگ‌های بالای 7 سال را مبتلا می‌کند. درمان این بیماری در حال حاضر به صورت حمایتی و با فیزیوتراپی و تقویت عضلات پا انجام می‌شود.

موارد گفته شده تنها بیماری‌های رایج در بین سگ‌های ژرمن شپرد نیستند؛ مشکلات دیگری هم وجود دارند که بین سگ‌های بزرگ جثه مشترک هستند و ممکن است حیوان را درگیر کنند. همین موضوع اهمیت ویزیت‌های دامپزشکی را مشخص می‌کند؛ برخی از این بیماری‌ها اگر زودتر تشخیص داده‌شوند، درمانشان راحت‌تر صورت می‌گیرد. علاوه بر آن واکسیناسیون سگ ژرمن شپرد را باید جدی گرفت تا در حد ممکن از ابتلای حیوان به بیماری‌های مسری جلوگیری شود.

امیدواریم با خواندن این مقاله اطلاعات کاملی درباره نژاد محبوب و دوست داشتنی ژرمن شپرد کسب کرده باشید.

منابع: AKC britannica

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

ذخیره پست
پسندیدن