جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

2

برای بسیاری از ما، حیوانات خانگی عضوی از خانواده هستند و در زمان سفر یا مهاجرت، باید آنها را هم با خود همراه کنیم. اما سفر یا مهاجرت کردن با حیوانات تنها خرید بلیت و سوار هواپیما شدن نیست؛ این کار مسیر دقیقی دارد که باید آن را طی کنید. علاوه بر آمادگی‌ جسمی و روانی حیوان، تامین هزینه سفر با حیوان خانگی و آمادگی خودمان، قوانین و شرایط مخصوصی هم وجود دارد که باید از آنها آگاه باشیم و براساس مقررات مبدا و مقصد عمل کنیم. طی کردن این روند و انجام همه مراحل، زمان زیادی نیاز دارد و ممکن است بین سه ماه تا یک سال براساس قوانین کشورهای مختلف، طول بکشد.

به همین دلیل لازم است که از مدتی قبل برای انجام کارهای پشمالوی خانه اقدام کنید تا بتوانید به موقع و با خیال راحت او را با خود همراه کنید. در ادامه این مطلب در مورد قوانین خروج حیوانات از کشور و مهاجرت کردن با آنها صحبت می‌کنیم.

خروج حیوانات خانگی از کشور

طبق قوانین کشورمان، تنها برخی از حیوانات می‌توانند از کشور خارج شوند. سگ، گربه و پرنده‌های زینتی از جمله حیواناتی هستند که می‌توانند با طی کردن مراحل مشخص شده، از ایران خارج شوند. اما خروج برخی دیگر از حیوانات مانند خزندگان و حیوانات اگزوتیک خلاف قوانین کشور شناخته شده‌است.

شرایط بردن گربه به خارج از کشور

برای خارج کردن گربه از کشور، هم باید قوانین ایران را بدانید و هم به دقت قوانین کشور مقصد را مطالعه کنید. کشورهای مختلف، قوانین متفاوتی برای ورود و مهاجرت حیوانات خانگی دارند و برای هر آزمایش ممکن است آزمایشگاه‌های خاصی را مد نظر داشته باشند. طبق قوانین ایران، 4 قلاده حیوان خانگی که شامل 2 سگ و 2 گربه می‌شود، می‌توانند همراه مسافر از کشور خارج یا به ایران وارد شوند. گربه‌ها برای خروج از کشور به مدارک مختلفی نیاز دارند که یکی از مهم‌ترین آنها تاییدیه سلامت جسمی است. برخی دامپزشکان که تایید بین‌المللی دارند، پس از معاینه حیوان این تاییدیه را زیر نظر ادارات دامپزشکی دولتی کشور، صادر می‌کنند.

شرایط بردن سگ به خارج از کشور

شرایط سفر و مهاجرت با سگ، شبیه به مقررات وضع شده برای گربه‌هاست. آنها هم به مدارک مختلفی مانند تاییدیه سلامت جسمی و تست هاری نیاز دارند تا بتوانند ایران را ترک کنند. در مورد این حیوانات هم لازم است که حتما شرایط کشور مقصد را به دقت بررسی و از چند ماه قبل برای صدور مدارک مورد نیاز اقدام کنید.

مدارک مورد نیاز برای ورود و خروج حیوانات خانگی

در سایت فرودگاه بین‌المللی امام خمینی، در قسمت گمرک حیوانات، مقرراتی و الزاماتی ذکر شده که تکمیل این مدارک، برای سفر با حیوانات لازم است. موارد ذکر شده، شامل مدارک و گواهی‌های زیر می‌شود:

  • اصل و کپی شناسنامه بهداشتی حیوان که مشخصات واکس‌های زده شده به خصوص واکسن هاری در آن ذکر شده باشد.
  • اصل و کپی گذرنامه
  • اصل گواهی بهداشتی بین‌المللی با درج شماره میکروچیپ حیوان یا حلقه پا در مورد پرندگان، از دامپزشکی معتبر در کشور مبدا که بیش از 7 روز از تاریخ صدور آن نگذشته باشد. در نظر داشته باشید که درج نام مسافر و شماره میکروچیپ یا حلقه پای پرندگان، در گواهی بهداشتی و شناسنامه ضروری است.
  • اگر برای خروج حیوان از کشور اقدام می‌کنید، لازم که تمامی مدارک را حداقل 4 ساعت پیش از زمان پرواز، به دفتر قرنطینه دامپزشکی مستقر در فرودگاه برسانید.
  • در پروازهای خارجی، شما باید علاوه بر مدارک واکسیناسیون سگ و گربه، مدارک مربوط به انگل‌تراپی حیوان را هم به همراه داشته باشید.
  • فرم تکمیل شده درخواست حمل موجود زنده
  • برگه تست خون به منظور بررسی میزان آنتی بادی هاری
مشاهده
داستان ریکو؛ سگ قهرمانی که ربوده شد!

همانطور که گفته شد، شما می‌توانید 4 حیوان شامل 2 سگ و 2 گربه و همچنین 10 پرنده زینتی، یعنی 2 پرنده از هرگونه را از کشور خارج کنید. در طول این سفر، مجاز به خارج کردن دارو، مکمل‌ها و فراورده‌های خام با منشا دامی به صورت همراه با مسافر نیستید. بعد از گذراندن سفر، برای بازگشت به کشور، باید از کشوری که در آن بودید، از مراکز دامپزشکی معتبر، برای ورود به ایران گواهی بهداشتی تهیه کنید. حیوانات را می‌توانید با اطلاع از قوانین کشور مقصد، از ایران به صورت بدون مسافر (پستی یا باربری Cargo) خارج کنید، اما ورود حیوانات به این صورت به کشور ممنوع است و این کار حتما باید به صورت همراه با مسافر و از طریق سالن مسافربری فرودگاه انجام شود.

پاسپورت حیوانات خانگی

در بسیاری از کشورها، مانند کشورهای اروپایی، برای حیوانات خانگی به صورت مجزا، پاسپورت تهیه می‌شود. در ایران به آن صورت به صدور گذرنامه جداگانه برای حیوانات اهمیت داده نمی‌شود و در برخی مواقع، شناسنامه‌ بین‌المللی نقش پاسپورت پت را ایفا می‌کند و گذرنامه‌ای وجود ندارد که حیوان به تنهایی با استناد به آن بتواند سفر کند. در پاسپورت سگ و پاسپورت گربه مشخصات ظاهری حیوان، اطلاعات واکسیناسیون، تاریخچه ضد انگل و واکسن هاری سگ یا گربه ذکر می‌شود. مدارکی مانند پاسپورت و شناسنامه بین‌المللی باید به تاریخ میلادی تنظیم شوند و استانداردهای مورد نیاز برای کشور مقصد شما را داشته باشند. تکمیل بودن مدارک حیوان، ورود بدون قرنطینه حیوانات به کشور مقصد را تضمین می‌کند.

میکروچیپ حیوانات خانگی

یکی از مهم‌ترین اقدامات برای سفر یا مهاجرت با حیوانات خانگی، کاشت میکروچیپ است. میکروچیپ یک ریز تراشه است که در بدن حیوان کاشته می‌شود و برای هر حیوان طراحی و کد مخصوصی دارد. میکروچیپ معمولا در بین دو کتف حیوان، زیر پوست قرار می‌گیرد و بعد از 24 ساعت یک بافت همبند دور آن را بسته می‌شود. این تراشه به وسیله اسکنر یا میکروچیپ‌ریدر خوانده شده و اطلاعات سرپرستان حیوان را که زمان کاشت میکروچیپ ثبت شده‌است، نشان می‌دهد. این کار کمک می‌کند که در صورت مفقود شدن حیوان، بتوان به راحتی او را پیدا کرد. در ایران کاشت میکروچیپ الزام قانونی ندارد، اما بر خلاف کشور ما، در بسیاری از کشورها، حیوان بدون وجود میکروچیپ، اجازه ورود نخواهد داشت.

مشاهده
راه و روش سفر رفتن با حیوانات خانگی

خرید بلیط هواپیما برای حیوانات

ایرلاین‌های مختلف، قوانین متفاوتی برای سفر با حیوانات خانگی دارند. در ایرلاین‌های ایرانی، معمولا ورود حیوانات خانگی به داخل کابین هواپیما ممنوع است. خطوط هواپیمایی مانند ایران ایر، آسمان، وارش و تابان امکان سفر با حیوانات را فراهم کرده‌اند، اما پشمالوی مسافر حتما باید با شما همراه باشد و همچنین باید حیوان را به قسمت باربری تحویل دهید. ایرلاین ماهان تنها شرکتی است که شرایط انتقال حیوان به صورت کارگو را فراهم کرده است؛ اما کماکان نمی‌توان حیوان را به کابین هواپیما انتقال داد و همچنین این شرکت از پذیرش حیوانات گران‌قیمت یا آنهایی که بوی تندی دارند، خودداری می‌کند.

در مقابل، در برخی شرکت‌های هواپیمایی خارجی، مانند لوفت‌هانزا، ترکیش، امارات و قطر، شما می‌توانید تحت شرایط مشخصی، حیوان را با خود به داخل کابین ببرید تا در طول پرواز تنها نباشد و دچار اضطراب نشود. برای این کار، این خطوط هوایی، شرایط مختلفی را تعریف کرده‌اند که برخی از آنها به قرار زیر است:

سن حیوان: حیواناتی که سن آنها کمتر از 7 هفته باشد، معمولا اجازه پرواز نخواهند داشت.

ابعاد و وزن: وزن و ابعاد مناسب برای حیوان، در هر ایرلاینی به صورت مجزا تعریف شده که باید پیش از تهیه بلیت از آنها مطلع شوید.

مدارک بهداشتی: علاوه بر فرودگاه‌ها، برخی ایرلاین‌ها هم برای صدور بلیت، مدارک سلامتی حیوان را بررسی می‌کنند.

در زمان خرید بلیت هواپیما، از شرکت هواپیمایی بخواهید برایتان کد AVIH صادر کنند. این کد به منزله این است که حیوان شما به منزل بار زنده تلقی می‌شود. برای انتخاب ایرلاین مناسب، علاوه بر قوانین آن شرکت، باید به مقصد هم توجه کنید. از برخی ایرلاین‌ها، به ویژه خطوط هوایی داخلی، برای انتقال حیوانات به برخی کشورها نمی‌توانید استفاده کنید؛ برای مثال برای بردن حیوانات به قبرس نمی‌توان با خطوط هواپیمایی داخلی سفر کرد. پس پیش از تهیه بلیت، تمامی جزئیات را بررسی کنید.

هزینه حمل حیوانات با هواپیما

هزینه حمل حیوانات خانگی با هواپیما، در زمان خرید بلیت، به عنوان اضافه بار محسوب می‌شود. این هزینه براساس وزن حیوان و وزن قفس یا باکسی که حیوان در آن قرار می‌گیرد، محاسبه می‌گردد. اگر پشمالوی همراه شما، یک پرنده است، وزن او به همراه قفسش در عدد 4 ضرب می‌شود و در مورد حیواناتی مانند سگ و گربه، وزن آنها و باکسی که در آن قرار می‌گیرند، ضرب در عدد 2 خواهد شد. این مبلغ با عدد کارگزاری جمع شده و به هزینه شما اضافه خواهد شد.

مشاهده
چرا گربه وزن کم می‌کند؟

شرایط حمل گربه با هواپیما

تا اینجا مدارک لازم برای سفر هوایی با حیوانات را مطرح کردیم. برای تکمیل این مدارک باید قوانین فرودگاه مبدا، فرودگاه و کشور مقصد و شرکت هواپیمایی مورد نظر را به دقت بررسی کنید. برای حمل گربه با هواپیما باید شرایط باکس حیوان را هم در نظر گرفت. هر شرکت هواپیمایی ممکن است شرایط و قوانین خود را در این زمینه داشته باشد اما به صورت عمومی انجمن بین‌المللی حمل‌ونقل هوایی (IATA) قوانینی را تعریف کرده که باید در نظر گرفته شود:

  • باکس حیوان باید به اندازه‌ای باشد که مسافر پشمالو بتواند به آسانی در آن بنشیند، دراز بکشد، بایستد و بچرخد.
  • جنس و مواد سازنده باکس باید مقاوم و مستحکم مانند فایبرگلاس یا پلاستیک محکم باشد. در مورد باکس‌های چوبی باید پیش از رفتن با شرکت هواپیمایی هماهنگ باشید.
  • دستگیره‌های باکس باید در قسمت طول آن قرار گرفته باشد.
  • کف باکس محکم و بدون نشتی باشد.
  • در پروازهای داخلی دو طرف و در پروازهای خارجی چهار طرف باکس باید فضایی برای تهویه هوا داشته باشد. البته باید در نظر داشت که این فضاها، استحکام باکس را مختل نکند.
  • باکس نباید چرخ‌دار باشد تا در طول پرواز جابه‌جا نشود.
  • اطلاعات مسافر همراه حیوان، شامل نام و نام خانوادگی، آدرس و شماره تماس، باید روی برچسبی نوشته و روی باکس چسبانده شود.

شرایط حمل سگ با هواپیما

تمامی شرایط و قوانینی که در مورد گربه‌ها وجود دارد و همچنین شرایط باکس آنها، در مورد سفر کردن با سگ‌ها هم صدق می‌کند. برای بسیاری از انسان‌ها هم سفرهای هوایی همراه با استرس است چه برسد به دوستان پشمالوی ما که چندان متوجه نمی‌شوند در طول سفر باید منتظر چه وقایعی باشند. از آنجایی که سگ‌ها حیوانات باهوش و در عین حال حساسی هستند، دلیل لازم است که در زمان سفر به شرایط روحی و جسمی حیوان هم دقت کنیم. با وجود محدودیت‌هایی که برخی شرکت‌های هواپیمایی برای سفر با حیوانات در نظر گرفته‌اند، باید دقت کنیم که کوتاه‌ترین پرواز را انتخاب کنیم تا حیوان کمتر در موقعیت اضطراب‌زا بماند. برای کنترل استرس پرواز در حیوانات می‌توان با دامپزشک مشورت کرد و در صورت صلاح‌دید او از برخی داروهای آرامبخش بهره برد.

پیش از زمان سفر حیوان را با باکسی که باید در طول سفر در آن بماند، آشنا کنید. اگر احساس کردید که حیوان ممکن است مضطرب با پرخاشگر شود، پرسنل پرواز را در جریان قرار دهید. از آنجایی که معمولا در طول پرواز به حیوانات غذا داده نمی‌شود، تا 6 ساعت پیش از پرواز، با غذاهای سبک، حیوان را تغذیه کنید.

برای این که با خیال آسوده با حیوان خود سفر کنید، بهتر است از شرکت‌ها و دامپزشکی‌هایی که در زمینه خروج حیوانات از کشور فعالیت می‌کنند، مشورت کنید تا شرایط خاص حیوان خودتان را متوجه شوید. کشورهای مختلف براساس موارد متفاوتی مثل میزان شیوع بیماری هاری، قوانین گوناگونی برای قرنطینه یا عدم قرنطینه حیوانات دارند که باید از آنها آگاه شوید. همانطور که گفته شد، ورود حیوانات به ایران، بدون مسافر ممنوع است و اگر پشمالوی شما در کشور مقصد پذیرفته نشود، ممکن است خودتان هم مجبور شوید همراه با حیوان به کشور بازگردید. پس این مسیر را با دقت زیاد و در زمان مشخص پیش ببرید.

منابع: ikac | petraveller

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

ذخیره پست
پسندیدن